Novi Sad
07.12.2014.
13:04 > 19:05
Vraćajući se sa treninga, 15-godišnjeg dečaka presrela je grupa huligana i razbila mu glavu jer im nije rekao za koji klub navija.
  • Novosadjanka

    10.12.2014 09:59
    Jedino rigorozne kazne,ali bas ostre mogu da sprece ovu agesivnu omladinu koja se ne boji nicega! Kada njih 50 bude odrobijalo trecinu zivota zbog divljanja,ostali ce se zapitati kada posegnu za palicom ,nozem i koje cim...Ali,dokle god nema zakona -vlada bezvlasce.Sve se opravdava teskim zivotom,pa ajmo onda svi da se poubijamo ...

  • Piplfoks

    10.12.2014 09:22
    @ПатриЈот
    Kako svoju kuću tretirate to smo već videli. Ajde molim te ponašaj se prema ovome kao prema tuđem, tako si manja štetočina.
  • Sale

    09.12.2014 20:17
    @ПатриЈот
    Znaš prijatelju, nemam ja ništa protiv vas izbeglica. I jedan deo moje šire familije je isto izbegao tako da znam koji mentalitet ste doneli... nimalo lep i prijazan mora se priznati. Ne trudite se ni 0.01% da prihvatite nas a vređate se kad neko isp***i na vas. Uglavnom, najveća je sreča što nismo mi morali da bežimo kod vas. Imali bi da kušujemo i da se asimiliramo ili bi kupili po kontejnerima. Smem da potpišem. I eto, i pored toga, nemam ja ništa protiv. Samo te molim jednu stvar. Poštedi nas tvojih mudrosti.
  • ПатриЈот

    09.12.2014 19:09
    овом "јесте"
    Био сам ја њима (вама) добар док сам вам плаћао кирије за собе и станове. Кад сам се скућио одмах сам вам запео за око, као и све остале избјеглице у НС. Успут, хвала ти за информацију да је рат стао али моја кућа је овдје и не идем ја нигдје, али кад си ме већ повукао за језик, овдје сам потребнији.
  • jeste

    09.12.2014 11:21
    @ПатриЈот; siguran sam da su ti bili dobro kada su te primili u komsiluk. Rat je prosao, slobodno idite kucama.
  • alf

    08.12.2014 10:20
    još jedan ponižen
    I kao što neko napisa „gorak ukus beznađa“.
    Sa svim komentarima se slažem i saosećam.
    Mog sina ( četvrti gimnazije ) , kada se vraćao kući sa grupom devojaka iz razreda u ulici Novosadskog sajma u 23.30 napala petorica ( 5 ) bez ikakvog povoda . Iznenada i trkom najveći od njih je spreda prišao , a ostali su se namestili iza leđa. Dobio je udarac u zube ( dva prednja zuba mu napukla ) , pao je na zemlju i počeli da ga gaze.
    Spasila ga jedna drugarica koja se bacila u obračun sa bandom. Njoj mnogo hvala.
    Sin mi je uspeo da ustane i pobegne sa devojčicama. Nikakve šanse nije imao.
    Ostale su psihološke traume. Nosio sam ga na kliniku radi snimanja glave.
    Policajac uzima svoj prljavi , mastan notes u koji „kao nešto piše „ , a takav notes imaju svi loši učenici u školi . Notes pun uvrnutih ušiju na listovima , iscepanih listova.
    Sramota od celoga , možda je i Afganistan bolji.
  • Vlada

    08.12.2014 09:50
    @ПатриЈот
    Kakve budalaštine i primitivluke ovde širiš, mogu zamisliti kako si tek decu vaspitao. Verovatno su tim 'huliganima' nudili sendvič i kartu u jednom pravcu.
  • anonimna

    08.12.2014 09:28
    najstrasnije
    je to sto tim ispraznim glavama i kada bi bile kaznjene na ovaj ili onaj nacin ne bi bilo jasno i objasnjeno zasto su kaznjeni jer u tim istim glavama postoje neke druge-pogresne vrednosti...to bi im bio samo podstreh da se svete i budu glavni u drustvu dok pricaju o svojim uspesima batinjanjem drugih...slusala sam jednom prilikom pricu jedne majke o najnovijoj tuci njenog sina, u tom kraju poznatog opasnog momka koji roditeljima redovno prica o svojim avanturama sa utakmica i ulicnim obracunima...naime tom prilikom je popio dobre batine ali zakljucak majke je bio: a neka, nahvatacemo mi njih! i kako taj momak ili slicni pored takvih roditelja da imaju ispravnu sliku o svetu u kojem zivimo?!?!?
  • @crni

    08.12.2014 09:10
    Druze Crni, molim te sledeci put nemoj da ih bijes sam. Povedi pojacanje..Ne daj boze da je neko od njih izvadio pistolj, tvoje dete od 10 godina bi ostalo bez oca. Molim te, sledeci put povedi nekoga.
  • Komšijska straža

    08.12.2014 09:07
    Samoodbrana
    Ništa nam drugo i ne preostaje nego da se sami branimo. U ovoj zemlji je svuda vlada rasulo, samo je kriminal organizovan. Zašto se ne bi i mi pošteni građani organizovali da se zaštitimo makar od sitnih krimosa i uličnih nasilnika? Napravimo NVO čiji bi cilj bio:
    1. da zaštiti komšije od lopova i nasilnika
    2. da svakodnevno ukazuje na propuste policije
    3. da svakodnevno javno žigoše poznate kriminalce iz svog okruženja (i šire)

    Tačku 1 bismo ostvarili nenasilnim sredstvima - tako što ne bismo okretali glavu kada nam napadnu komšiju. Kad udare na jednog od nas da se svi okupimo pa da vidimo ko je onda pravi "heroj ulice". Nažalost u većini slučajeva napad će biti suviše brz i iznenadan da se može ovako reagovati. Zbog toga će biti neophodna preventiva - komšijske straže koje će obilaziti komšiluk. A na mestima na kojima znamo da se okupljaju krimosi da svake noći dežura velika grupa komšija.
    Najvažnija stvar: krimosi iz našeg komšiluka nisu nam komšije već neprijatelji. Ne samo da za njih ne važi pravo na zaštitu već ćemo ih ignorisati u svakom smislu. Nećemo se družiti sa njima, nećemo im se javljati ni u prolazu.
    Deluje radikalno i zahteva da svi deo vremena koje bi posvetili porodici posvetimo komšiluku, ali to je jedini način. Alternativa je da policija i ostali nadležni počnu da rade svoj posao - a to se neće desiti!
  • vilens

    08.12.2014 01:45
    vratite miliciju
    dok je bilo milicije država (i grad) su bili bezbedni. otkad imamo policiju više nije tako!
  • Darko

    08.12.2014 01:06
    Policija sedi u GAJI
  • ПатриЈот

    07.12.2014 23:31
    овим типичним тзв. "новосаЦким"
    У народу се каже, паметном је довољно једном речи, крете...а не вриједи ни милион.
    Па баш ја живим на тој Детелинари (старој) и свакодневно гледам све и свашта. Моје клинце су у два наврата спопадали прије 5-6 година, мало сам претражио паркић испред робне куће и нађем те хулигане. Одем до њихових родитеља кад они паљбу на мене. То су они што као поправљају бицикла у гаражи, представили су ми се као позната новосаЦка породица. Упозорио сам их и отишао, нису ми клинце више дирали али баш је непријатно слушати вријеђање. Мада, од кога сам их добио, мало ми је било и драго. Тако да се свима захваљујем на увредама пошто знам и од кога су.
  • crni

    07.12.2014 20:28
    Ja sam imao problema sa klosarima iz koride koji su uzimali pare mom sinu od 10 godina. Napravili smo analizu gde ga najcesce napadaju i jedno popodne smo se dogovorili i pustio sam ga da sedi na klupi sam a ja na nekih 50 metara cucao u zbunju. Naisli du posle nekih pola sata, izvadili noz i uperili u njega i zapretili da im da sve sto ima u dzepovima. Prisao sam im sa ledja i kao bivsi karatista poceo da udaram iz sve snage. Imao sam osecaj da sam bar jednom ruku slomio, ali tada nisam mario za to. Sada me pece savest, ali od tada njega niko ne dira i ne uznemirava. Savet za tebe Petre, upisite decu da treniraju bar neku borilacku vestinu, bar jednom u deset dana neka ide, jaca duh i telo, a i sigurnije ces se osecati kad ode sam u grad. Ako nista drugo, znaces da nece nikog napasti prvi, ali ce znati dobro da se odbrani!
  • Sale

    07.12.2014 20:12
    Tako to ide...
    Kad su se mame i tate pokolju ko debili oko toga ko se kako krsti i kojoj naciji pripada, deca se kolju oko toga ko za koga navija...
  • magarac

    07.12.2014 20:08
    ne lipši magarče...
    ... do 2017.

    ja ne znam šta naš nesretni narod očekuje, kad ovu farsu od države vodi žvalavi egomanijak, za policiju je zadužena najzelenija slina, a zapošljava onaj najzreliji za hospitalizaciju. a to su samo tri od bezbroj retardiranih nesposobnjakovića u samom vrhu letećeg cirkusa.

    i oni su JOŠ UVEK NA VLASTI. štaviše, skinuli su nam 10% sa plata nedavno, a sve i dalje poskupljuje, teško da pojeftinjuje (osim onomad cigare što su pojeftinile, neki se dosetili da zajebu konkurenciju na tržištu laganim samoubistvom) - ne znam je li iko primetio, ne vidim da iko na bilo koji način štrajkuje zbog toga, sem nešto izokola prosvetari.

    šta nam to govori o nama, dragi sugrađani i sugrađanke, siva eminencijo internetskih foruma, kojoj je sve jasno kao dan i svi sve znaju??? da smo svi listom magarci i za bolje i nismo, kad smo dozvolili da nam o glavama odlučuje onaj ne polusvet, nego frtaljsvet što je vredno glasao i bagru na vlast doveo. eto nam ga na!!!


  • Toma

    07.12.2014 19:59
    samoorganizovanje malo sutra
    U 20 maraka, da kada bi se građani samoorganizovali, eto recimo na detelinari, to bi naravno bilo u novinama,
    tada bi policija redovno dežurala kako bi sprečila samoorganizovane građane da uzimaju pravdu u svoje ruke. Redovno bi bili tamo i tražili upravo tu grupu građana koja je rešila da zavodi red, jer eto ne sme narod uzimati zakon u svoje ruke.

    U 20 maraka da bi sutradan već policija organizovala ukidanje i sankcije za te ljude.
  • Sale

    07.12.2014 19:58
    @ПатриЈот
    Sve se razmišljam šta da ti kažem da te bar malo nateram da se preisoitaš ali na žalost, shvatam... ne vredi tebi ništa govoriti, ti si jednostavno budala.
  • Čvarak

    07.12.2014 18:53
    Brđani - prostuli
    A šta vi očekujete u gradu kojim upravljaju brđani, razni vuci, vučine, čobani i zadrigli salonski četnici i prostaci.Tražili ste gledajte.

    Privreda crkla, samo se pere neka lova kroz građevinu od droge i prostitucije.

    Šrafciger u džep i čim te neko napadne ubodi ga u dupe.
  • 07.12.2014 18:36
    policija detelinara 0 raspustiti i zatvoriti
    policija detelinara je kriminalna kriminogena i nesposobna npr basta tamo neki sefcic ima svoje prodavce po kraju...pogodite cega. Jeste pogodili ste, raznih zabranjenih veselih cigara i supstanci , tuzno je videti kad u sluzbenim kolima sakuplja pazar ali to je realnost
  • 07.12.2014 18:23
    U Novom Sadu se zna ko su "zestoki" likovi Koride , Firme i ostale "navijacke" bagre.
    @Cistiji Grad - KORIDA = Neonacistički narko dileri.Navedena su samo neka od imena.Cuveni Dendi.Od ranije poznati policiji! Novi Sad ima vise normalnih ljudi nego sto je saka ovih malih go...a.Samoorganizovanje.Jbg, dosta je bilo siledzijstva.
    Ta ista bagra na Detelinari organizuje turnir u malom fudbalu za pokojnog Grujicu(bivsi clan)pod pokroviteljstvom Markusevg zeta , "kosarkasa" u pokusaju Milicica.Neka nam tuzilastvo odgovori:Zasto Markus ne robija?
  • Cistiji grad

    07.12.2014 18:22
    KORIDA = Neonacistički narko dileri
    ljudi , ovi klinci vandali rade prljave poslove za starije zestoke momke sa detelinare i adamovicevog naselja.
    Slazem se da treba ostro da se usprotivimo ovim vandalima i banditima. ALI DA SE ZNA KO SU NEKA OD IMENA

    Stefan Vilotijevic , Dejan Mirkovic , Svaba , Stefan Zagorac , Marko Markuš i jos neki .... kad se oni I NJIHOVI BRANITELJI IZ POLICIJE uklone i otvorimo jos 3 popravna doma u NS , onda ce stvari u NS-u biti bolje ...
  • Toma

    07.12.2014 18:02
    povećati broj zatvora i KPD
    Čujem da popravni domovi više nepostoje. U Staroj Državi je svega toga bilo, a bilo je i reda. Sada ološ hara po ulicama i sprovodi svoje zakone. Tu države nema, to je divlji istok kojem ništa nije sveto.

    1. Vratite pravo nošenja oružja legalnim vlasnicima oružja!!! U SFRJ je to bilo, pa je bilo i reda! Nisu legalni vlasnici problematični, nego ilegalno naoružani kriminalci!
    2. Izmeniti krivični zakon kao u americi, da ko otrese ovu gamad ne ide čak ni u stanicu nego nakon izjave na licu mesta slobodno ide kući i dobija nacionalnu penziju što je očistio ulicu.
    3. Povećajte broj zatvora i otvorite popravne domove za ološ, sve te ustanove da budu radnog karaktera. Rudnik, kamenolom...
  • C

    07.12.2014 17:56
    @Boco
    Da je normalna drzava??? A da su normalni roditelji, te barabe ne bi u to vreme uopste bili napolju, a malo da bi gluvarili tj da ne bi znali sta ce sa sobom. I prestanite da krivite drzavu, sva ta sra*a krecu iz porodice, iz kuce. I ovi sto biju i ovi balavci sto se ubijaju kolima, svi su pokupili to u kuci. Da li mama i tata znaju gde su im deca i sta rade? Ovaj mali sto je dobio bejzbolkom je primer kako treba zaposliti klince: ako vam je stalo do dece, nadjite im zanimaciju! Ne treba nista skupo, niti da roditelji budu uz njih, ali moraju biti uposleni i pod nadzorom odraslih. Dokona deca su opasna deca.
    Secam se jedne analize ponasanja dece pre 50 godina i sad. Deca su ranije isla na spavanje jer su radila kucne poslove, radila na njivi, u vocnjaku. posle takvog dana, ne da nisu imala vremena za sra*a, nego ni snage za bilo sta drugo. A dnas... FB, TV... gluvarenje na klupi...
  • KOmša

    07.12.2014 17:27
    jasno je
    Policija saradjuje sa kriminalcima. Da nije tako imali bi grad u kojem je ta problematika sve samo ne normalna i ocekivana okolnost zivljenja. Ovi mali kreteni su angazovani da uteruju strah po delovima grada dok Firma radi svoje redovne dolerske i kriminalne aktivnosti.
    mi svi znamo te likove po nasim delivima grada. Kako je moguce da ih policija ne zna? oni saradjuju - stite i potpomazu jedni druge.
  • 07.12.2014 17:05
    logicno
    pogresni uzori, ne znam od kud kad nam u vrhu drzave sve ozbiljni, familiji odani ljudi, koji su zaduzili zajednicu formirajuci i vodeci velike poslovne kolektive...ako znate za ironiju tu je
  • Sajmiste

    07.12.2014 16:58
    Nije samo Detelinara
    Mene na ulici pokusali da opljackaju kada sam izlazio iz kola,vide lep auto, ja nisam nesto krupan, njih trojica prilaze...ali,na njihovu nesrecu, vracao sam se sa cekanja(nocni lov divlje svinje),u trenutku kad su mi prisli, vadio sam pusku i cizme iz gepeka, kad su videli pusku, koji je to trk bio...

    Ako vec drzava nece nista da ucini, dajte uvedite Americke zakone, da lepo smemo da nosimo oruzje za samoodbranu, da smemo braniti i sebe i druge. U takvom okruzenju, dobro ce razmisliti bagra sta radi, a mozda se i prorede
  • 07.12.2014 16:38
    ocekujem gradonacelnika da izadje i tresne nesto tipa: bezbednost u NS je na zavidnom nivou
    a relano kakvo drugo stanje ocekivati od gradonacelnika kojem u vecu sedi osvedoceni mafijas jelic i resto bagre
  • hjgd

    07.12.2014 16:24
    misevi
    sidasi...

  • Toma

    07.12.2014 16:13
    uzvratiti istom merom
    žgadija će jednom naleteti na nekog ko je u odgovarajućem raspoloženju, ko će ih razneti.
  • Serious

    07.12.2014 16:12
    Nazalost ovakvih slucajeva ima sve vise jer te grupice napadaju iz obesti, uglavnom se lako prepoznaju jer negde gluvare i cekaju zrtvu, nekog prolaznika koga ce napasti.Mene su jednom napali bez povoda ali sve se na verbalnom zavrsilo medjutim imali su nozeve. Ljudi se moraju organizovati i naoruzati jer drugog izbora nemamo.
  • Goran

    07.12.2014 16:04
    Napraviti sačekušu, pustiti nekog klinca od 13-15 godina da se šeta noću, kada ga napadnu izaći iz zasede i rešiti stvar jednom zauvek.

    Od države i policije možemo da dobijemo samo razumevanje, pravdanje itd. Stvar u svoje ruke uzeti ako hoćete da vam deca prežive.
  • fgdghfhgdfh

    07.12.2014 16:02
    dfhdfhdfhdfh
    Najvece kukavice su najistaknutije,i najproblematicnije,to je deo mojih studija koje ubrzo nadam se resavam.to se u nauci kaze "Sadohisti"izivljavanje nad slabijim od sebe i to dvojica+palicama bez razloga.Zasto to nisu uradili nekom lokalnom kriinalcu,naravno to ne smeju."najvece psihopate i ubice,silovatelji,kriminalci...uopste ljudi drugaciji od normalnog ili plasljivca(u ovom slucaju)su najpritajenije,i najljubaznije osobe.Pa koliko ste puta culi od kosija posle otkrivenog zlocina,ma to je nemoguce znamo ga ceo zivot,izuzetno fin decko i td...zao mi je tog decaka,ali mi nije zao sta ce policija da radi ovoj dvojici u Supu NS.nemojte da mislite da nece...da sam bio tu ne bih imao milosti za ovu dvojicu,oni palicama,ja na svoj nacin,svoko radi sta zna..u 99%posto slucajeva verujte mole kao najvece kukavice,neko i place

    Nasilje – iživljavanje osoba sa poremećajima osobnosti nad slabijima i tolerantnijima

    Nasilje predstavlja odnos između dviju strana u kojem jedna strana uporabom ili samom prijetnjom uporabe sile utječe na drugu stranu. Nasilje je svjesna okrutnost usmjerena prema drugima s ciljem stjecanja moći pomoću nanošenja psihičke i/ili fizičke boli.
  • Teča

    07.12.2014 16:00
    Jeste kriminala oduvek bilo ali od kada su naprednjaci sa jaranima preuzeli kormilo grada od tada najbolje ne izlaziti noću napolje a ni preko dana baš nešto nije bezbedno. Što pre vratiti jugoslovenske tekovine zaštite ljudskog prava na normalan život poznatije kao Vaspitno-popravni domovi za maloletnike. Uhapsiš žgadiju, odvedeš ujutro u sud i iz suda žgadija ide momentalno u popravni dom, a ne da zagađuje vazduh i okolinu svojim prisustvom.
  • Tea

    07.12.2014 15:55
    Naravno da je na Detelinari.Tamo je raj za huligane,dilere,lopove,povratnike i druge slicne.Tamo je njima super sve uz blagoslov policijske stanice Detelinara.
  • 07.12.2014 15:51
    Alo ljudi, ovo nije normalno!
    Pohapsiti ih i optuziti za pokusaj ubistva !!!
    Opasno je da slobodno hodaju ulicama kojima mi hodamo!
  • 07.12.2014 15:47
    momak iz kraja
    ovo je smesno... koliko mojih drugara je dobijalo nozeve islo na sivenje i ostalo pa nije izaslo na vestima ni nista a i nista se nije ni desilo napadacima... u novom sadu mozes lagano upucati nekoga i proci nekaznjeno...toliko o tome :)
  • roditelji

    07.12.2014 15:46
    otac i majka
    poznat nam je gorak ukus beznadja.
    našeg sina si dva starija dečaka pretukla u školi... bolnica, policija, pedagog...
    pojeo vuk magarca.
    tromesečje, polugudiste, raspust, kraj.....
  • NepatriJota

    07.12.2014 15:43
    Molio bih da ove sto kritikuju Smrdiju iznesu neki svetli primer a da nuje Novak. Za patriJotu mi je jasno. Meni kao nestranackom i ovdasnjem niko nista nije dao i ponudio na telegram.
  • izdajnik

    07.12.2014 15:43
    @ПатриЈот

    Vec sam se pitao gde su patriJote da brane ovu kanalizaciju .
  • vilens

    07.12.2014 15:43
    vratite policajce pozornike u svaki kvart ali da to budu uvek isti policajci koji će poznavati komšiluk, ljude ali i problematične.
  • cak

    07.12.2014 15:43
    došli smo do
    tačke kada se možete osloniti samo na sebe. Kada šetate gradom, ili uopšte bilo gde, budite na oprezu. Ponašajte se kao da će upravo neko da vam skoči za vrat ili da vas udari. Budite spremni da adekvatno uzvratite. Na to imate pravo. I budite nemilosrdni. Jer neko vas je napao iz čista mira. Ne zaslužuke milost. Čuvajte svoju decu. Sretno.
  • 07.12.2014 15:43
    Navijacka gamad je isparcelisala kompletan grad i svaka od tih nacistickih grupacija ima neki svoj reon koji kao cuva od nekog. Nemojmo biti naivni, svi su oni neciji vojnici i za nekog rade, nekom podnose raport, neko ih organizuje, neko ih trenira, neko ih indoktrinira. Svi ti klinci organizivani u navijacke grupe su vojnici i udarne jedinice narko klanova. Dok ih u prolazu vidite da sede na nekoj klupici i čavrljaju oni u stvari obavljaju duznost strazara za narko dilere. Kakav retard moras biti pa ceo dan provesti u iscekivanju da ti se neko negde napenali kako bi mu prosuo mozak. Sve su to retardi bez ikakve buducnosti. Retardi koji su spremni da nekog ubiju zbog boja svoga kluba, obicnog fudbala gde 22 igraca na terenu pika loptu i za to dobija novce a oni se kolju na tribinama. Gde ce se oni jednog dana zaposliti, kako ce vaspitavati svoju decu to niko ne zna. Ali posto iver ne pada daleko od klade, tako retardirani mogu samo radjati nove beskorisne retarde. Zar vam se ne cini da iza svih tih razlicitih grupacija stoji jedan covek, jedan mozak. Do sada nije mogla da prodje gej parada a da pola Beograda ne bude u rusevinama, da bude na desetine povredjenih policajaca, desetine pohapsenih i ko zna koliko glava razbijenih. Ove godine niceg od toga nije bilo. Ni jedan izlog nije razbijen, ni jedan kamen nije bacen. Ni jedan navijac nije bio na ulici. Ne mislite valjda da su se za godinu dana toliko promenili i postali tolerantni. Naravno da nisu. Poenta je da im je onaj jedan mozak koji ih sve okuplja oko sebe rekao da ove godine svi do jednog ostanu kod kuce. Ako je taj lik u stanju da ih tako vodi i da ga slepo slusaju ko zna sta taj lik u pravom trenutku uz njihovu pomoc moze da uradi. Nisu to nikakvi bezazleni navijaci, to su udarne jedinice poput Himlerovog SS-a, Hitlerjugenda, Musolinijeve Balile. Taj neko samo ceka pravi trenutak da ih pokrene a mali retardi nece ni biti svesni za koga su i kakav su posao odradili. Sve su to potencijalni strazari buducih konc logora, masovne ubice buducih polja smrti, slepi poslusnici i orudje nekog novog Hitlera, Pol Pota. Obicni jadnici koji ce misliti da cine dobro delo.
  • wifi

    07.12.2014 15:41
    @ПатриЈот
    Nisi popio lekove na vreme?
  • boco

    07.12.2014 15:40
    da je normalna drzava i normalno vreme, milicija bi znala ko to moze da napravi i bili bi uhvaceni za 5 minuta, a ovako ....
    nema vise polcijskih patrola po kvartovima koja zna ko je i sta u stanju da napravi, zato nam se to i desava,
    nazalost ovo je postalo normalno, svi cutimo, ne ragujemo, a kad se to nama desi onda smo kao iznenadjeni
    a onda moze biti kasno,
    za devojku koja je poginula na bulevaru jos uvek nista, pojeo vuk magarca, umesto da svi odemo i blikiramo saobracaj na tom mestu dok se ne saopsti ko je to ucioni, namerno nisam rekao ne sazna, jer si sigurno zna ko je to napravio samo se cuti

  • @stasa

    07.12.2014 15:38
    "umesto da se bavimi ljudima, bavimo se kerovima i lgbt"

    posto su po tvojoj logici pripadnici lgbt populacije vanzemaljci??? nek te je sramota kada na ovako skandalozan clanak ti zapocinjes temu koja nema veze sa nesrecnim deckom. Preporucujem roditeljima da u okolini napada pogledaju da li imaju negde kamere, policija se sigurno nece toga.setiti. Zelim brz oporavak decku!
  • Nikola

    07.12.2014 15:38
    Glasali ste, gledajte
    Lepo ste birali, sada uživajte u plodovima njihovog nerada.
  • wifi

    07.12.2014 15:32
    eh, da mi je...
    Nisam nasilan tip, naprotiv, ali sine ubio bih boga u bitangama svaki put kad mi se nađu na putu, i uradiću to pa šta god se posle toga desilo. Bilo je fajta, i dobili su po repu, pa se sada sklanjaju sa puta, i ne da se sklanjaju nego se klanjaju. Tužno je to, kada nekome moraš batinama dokazati da te poštuje. Nažalost stoka razume samo jedan jezik, svoj, a to je batina... Nema sistemskog rešenja za nasilje na ulicama, kugla oko noge, pijuk pa udri jedno dvadesetak godina dok ti ne dođe iz dupeta u glavu...
  • Huligani?

    07.12.2014 15:31
    Hul
    "Imali su na sebi navijačke šalove, ali je bio mrak i nije im video obeležja kluba", priča Dragičević za 021.

    Pa kako onda zna da su navijacki?
  • S.

    07.12.2014 15:21
    Netolerisati i neignorisati nasilnike
    Problem je što nasilnike niko ne prijavljuje blagovremeno, retko je da je neko nasilnik samo jednom. Mora se širiti svest među građanima da se nasilnici moraju procesuirati i da je to njihova odgovornost. Ne postoji neka božija ruka koja će to da reši, država je organizacija ljudi a ne Boga. Ovaj narod očekuje sve na tacni a ne preuzima odgovornost ni za šta.
  • Q

    07.12.2014 15:09
    Na bejzbolku ide bejzbolka. Sve se da resiti u sopstvenoj reziji. A kada barabe takve stvari nanjuse, onda nece ni da cackaju. Glavni problem je sto od policije nema nikakve vajde, a prosecan covek je suvise uplasen da sam pruzi otpor.
  • ee

    07.12.2014 15:09
    a policija sedi po kladionicama!
  • VOX POPULI

    07.12.2014 15:03
    @ Telep - svaka cast
    Nedavno smo raspravljali, cini mi se upravo ovde, bio je slucaj Rase Popova o POPRAVNIM DOMOVIMA, tj. njihovom vracanju posto vise ne postoje ! I o potrebi postojanja pozornika po kvartovima !!!

    Dotle, SAMOORGANIZOVANJE po kvartovima, jedino nam to preostaje. Predlog - svako pri svojoj mesnoj zajednici napravi grupu " civilnih " cuvara reda i po smenama. Em sto nas drzava pljacka i pravi moronima, em nas mlate po ulicama, otimaju....zastrasuju....
  • ja

    07.12.2014 14:56
    Ja sam slabić
    Ne mogu da se odbranim od takvih maloumnika, pa Vam ostavljam i njih i srbiju da se borite. Srećno, ja odoh.
  • 07.12.2014 14:54
    Lako je kada su u " grupi" , svrstavam ih u kategoriju koji su pokusali da osakate dete I ubiju.I mislim da nam je svima sloboda kretanja ogranicena.Napadaju sve od mladog do starog.Za nas normalne,ne agresivne,povod za napad je lud !!! I ima ih bas dosta I danju I nocu.Ako ih neko ne zaustavi...pitam se: da li ce se I mene plasiti normalni ako samoinijacitivno nosim neku toljagu da se odbranim?Nije mi za pare ako krenu za to( I ovako nemam),nego mi je sto mogu da me povrede,osakate,naprave invalidom...Pridruzujem se grupi gradjana ako se uopste I nesto organizuje, poput samoodbrane ili dezurstava u kvartu( bez vatrenog oruzija sa toljagama).
  • @ПатриЈот

    07.12.2014 14:46
    A ajd ti malo nazad na svoju plan'nu pa tamo medjedima deli svoje brdjanske mudrosti i gaji svoju srBsku djecu. Ovoga i nismo imali ovde dok niste vi sisli.
  • mm

    07.12.2014 14:45
    nn
    razlog je sto zivis na detelinari i radis na na novom naselju,dva kraja sa najvecim razbojnistvom u ns.seli se
  • sta drugo reci

    07.12.2014 14:35
    nego DETELINARA
  • 07.12.2014 14:34
    Није то криво ни садашње стање, нити стање пре 10так,20так година већ је то Детелинара и тамо су одувек били проблематични момци склони насиљу. Раднички крај у којем се тешко живи је увек био специфичан по томе да је опасан. Још из времена чувеног обрачуна код Тексаса када је у пуцњави погинуло неколико људи и полицајаца.
    И замислите тада пре 50 година нису били у питању дођоши већ ођоши...
    Детелинара је оронула, запуштена и град не мари за тај део града. Када се то буде променило можда се и промени да крај више не буде познат по насиљу...
  • Gale

    07.12.2014 14:34
    Sta ocekivati...
    od drzave u kojoj predsednik poseduje NEZASLUZENU diplomu. Niko od studenata "njegove generacije" se ne seca da je pomenutu osobu ikada video na fakultetu, jedino na TV-u. Sta ocekivati od od drzave u kojoj predsednik nelgalno zida kuce pored Dunva...
  • Lala

    07.12.2014 14:33
    predlog..
    formirati gradjanske patrole, koje bi u slucaju napada tih huligana ubila boga u njima..da se vise nikada nesete da nekoga presrecu.Posle par takvih intervencija bagra bi se povukla i ne bi bilo nasilja na ulici.
  • Bojan

    07.12.2014 14:25
    ПатриЈот
    Glup si i verovatno tako izgledas...
  • ludnica

    07.12.2014 14:20
    Sta je uloga Skupstine Grada nego da resava upravo ovakve slucajeve .
    Medjutim , punjenje sopstvenih dzepova odbornicima je mnogo vaznija stvar .
  • 07.12.2014 14:18
    u pravu je. treba da se samoorganizujemo i ponovo zauzmemo nase ulice, kvartove, gradove i onda da isteramo i njihove gazde koji sede u skupstini i vladi. dosta smo cutali .. treba da uzmemo stvar u svoje ruke i razjebemo bandu.
  • Borislav

    07.12.2014 14:15
    @Патријот, ти имаш проблем, јер човек није ниједном рекао да мрзи Србе.
    Ево, ја, 100% Србин (за такве треба можда да донесем генетске налазе, да се докажем?!) тврдим да је Србија и Спрдија и Смрдија и свака друга Усранија, док год је таква каква јесте.
  • Лошми

    07.12.2014 14:14
    Полусвет...
  • ns

    07.12.2014 14:14
    Huligani nemojte tuci nevine ljude vec ove sto pljuju po sopstvenoj drzavi!
  • goran

    07.12.2014 14:14
    Imam utisak da se nacelnik novosadske policije nece mnogo zabrinuti zbog ovoga .
  • srbin

    07.12.2014 14:12
    @ Smrdija
    Nije tvoj problem ova drzava vec tvoja licnost nigde ti ne bi bio srecan.
  • Smrdija

    07.12.2014 14:12
    Srbija - drzava huligana .
  • VladaN

    07.12.2014 14:09
    @PatriJot
    Pročitajte šta ste napisali, pa još jednom, pa još jednom..i na kraju možda shvatite šta ste napisali.
  • !

    07.12.2014 14:03
    Probudite se nadlezni!
    Kriminalci, narkomani, huligani, banditi i lopovi haraju.... dok se nadlezni bave trpanjem u svoje dzepove.
  • strasno

    07.12.2014 13:59
    Gde su pozornici na ulicama?
    Policajci sede u kaficima umesto da spartaju ulicama i cuvaju javni red i obezbede miran zivot gradjana. Gde su pozornici?
  • conte

    07.12.2014 13:54
    Ako je u pitanju Detelinara, onda se verovatno radi o navijačima Novog Sada, Koridi. Ali to ovaj portal neće da napomene, jer je njima bitno samo da se opljuju navijači Vojvodine, ostali im nisu zanimljivi.

    P.S. 011.rs
  • ПатриЈот

    07.12.2014 13:52
    Овоме што му је Србија-смрдија, не би ме чудило да су то направила баш твоја дјеца (ако их имаш уопште). Мало кад би се образовао, схватио би да највећи мргуди-смрадови којима све смета, најчешће преносе своје фрустрације на своје ближње а најчешће на своју дјецу. То је већ матрица функционисања насиља која се од куће преносе на улицу. Обично дјеца понесу агресију и то баш супротно од очекивања својих родитеља. Нпр, ти пошто мрзиш Србе очекуј да ће ти дјеца бити баш задрти Срби, тј. биће десно оријентисани јер ће од своје куће поњети мржњу (склону ка насиљу) и жељу да буду другачији од тебе тј. биће Срби. Онда кад направе проблем схватит ћеш да си направио проблем прво себи и, на жалост, другима. Ајд ти мало код доктора док није касно.
  • 07.12.2014 13:48
    huligani sluzbenici drzave
    prvi covek u drzavi ponosan na svoje navijacke huliganije i njima se ponizno zahvalio sto su ga kao prvog medju njima poslusali i nisu izasli da rasture grad na paradi pedera...ovo jeste stvarno zemlja eksstremista, huligana dodatno frustrirana ekonomskom krizom, gubitkom ratova...neko nas je pustio niz vodu, Bogu smo okrenuli ledja a i on nama
  • Veternik

    07.12.2014 13:44
    Huligani su se osilili jer vide da mogu nekaznjeno napadati i krasti. Svuda ih ima u grupici po nekoliko ili cak i 20-tak, vrebaju prolaznike, traze pare ili bez povoda napadaju. U Veterniku npr ima vec duze organizovana maloletna krimi banda koja uglavnom u centru deluje, dvojica starijih maloletnika sa motorima ih predvode a ima tu i dece od po 10 god .
  • Ime mi je ...

    07.12.2014 13:41
    VELIKO upozorenje za policiju ...
    Nemojte kasnije, kada se građani počnu pojedinačno obračunavati sa navijačkim huliganima i deca problematičnih roditelja nastradaju, da se iznenadite situaciom u Novom Sadu. Ne pozivam na nasilje. Bilo bi bolje da vi rešite probleme sa huliganima dok se situacija ne izmakne kontroli. Nama ne treba žandarmerija na ulici da se šepuri pored saobraćajaca, već da uzmete pendrek i objasnite stoci da ne mogu tako da se ponašaju. Jako puno novosađana bi stalo na stranu policije kada bi se sudilo go.arima.
  • VladaN

    07.12.2014 13:39
    @Smrdija
    Srbija nije nikakva država već nedefinisani prostor gde vlada zakon ulice i uličara, lopova, narkodilera i raznoraznog polusveta. Novi Sad je "svetli" primer tog beznađa i divljaštva. Ali kakvi nas "vode" i ne može se očekivati ništa bolje pošto su oni deo tog miljea.
  • 07.12.2014 13:39
    Klima u Srbiji pogoduje razvitku nižih oblika života...
  • Bojan

    07.12.2014 13:38
    Kukavice
    Kukavicka bagra, a kada su sami onda su manji od makovog zrna. Trebaju nam domovi gde ce da rmbace kako ne bi bili na trosku drzave a i naravno da su domovi dobro organizovani tj. da imaju svrhu.
  • Novosadista

    07.12.2014 13:38
    više će se znati u ponedeljak ako se policija uopšte bude oglasila.

    Srbijo probudi se protiv basilja.

  • Novosadista - Detelinara

    07.12.2014 13:37
    Ovako nesto da urade mom detetu, sigurno bih preduzeo licno jako drasticne mere, jer Sudstvo ne radi i ne cini ama bas nista.
    A drzava da se u medjuvremenu dogovori sama sa sobom sta da radi sa ovakvim huliganstvima i prebijanjima.
  • Ja

    07.12.2014 13:29
    Gledao sam Dnevnik RTS-u pre neki dan, prvi put od ko zna kada... Onaj osećaj, kad ti neko u pola sata, 100 puta ponovi da je sve super, i na kraju Dnevnika se čovek stvarno bolje oseća... I onda pretpostavljam, čeka se 19:30 sledećeg dana, za novi fix. ...i onda čovek shvati zašto niko ne reaguje, na sve to što se dešava oko nas.
  • Телеп

    07.12.2014 13:28
    Кад се нема свест о казни
    Колико се сећам, раније су постојали закони који регулишу и САНКЦИОНИШУ малолетничку деликвенцију. Клинце који се овако понашају лепо у поправни дом да их мало униформисани васпитачи преваспитају. Кад би клинци знали да то реално може да их снађе, мало би се више пробјавали.
    Са друге стране овде се води пропаганда против родитеља којима се одузима право да физички кажњавају безобразну децу. Такви клинци одрастају у уверењу да их нико ни за шта не сме казнити. Забрана физичког кажњавања деце је монструозна и подла саботажа друштва.
    Прво кроз строге казне треба довести друштво у ред, а онда радити на томе да се створи свест. Постоји, на жалост, у овом друштву такви типови људи и деце, које је немогуће довести у ред без примене силе.
  • ST

    07.12.2014 13:28
    Ovo...
    ...je velika sramota za roditelje tih malih majmuna,saznace se vec ko su.
  • PreduzetnikNS

    07.12.2014 13:23
    korigovao bih naslov...
    Oprez - policija i sudstvo ne radi svoj posao!
  • slobodan

    07.12.2014 13:17
    pravda
    ako drzava ne moze da nas zastiti neka nam da pravo da se sami branimo. da i mi podelimo pravdu
  • Jelena

    07.12.2014 13:17
    Hmmm
    Ne bih rekla da je toliko "slučajno". Zapitajte se Vi ipak gde Vam se dete (ili deca kreću) a ne žele da kažu. Ili pak, gde se drugi članovi Vaše porodice kreću. Ne kažem da su direktni krivci, ali nečim su se morali ti vandali pokrenuti.

  • stasa

    07.12.2014 13:15
    ?
    A sta ce mi kereca reklama ispod ovako ozbiljnog clanka!??? Umesto da se bavimo ljudima bavimo se kerovima i LBGT....oni su postali nadzorni odbor ove drzave...sa navijacima naravno....normalni ljudi su U VELIKOM STRAHU.
  • VOA

    07.12.2014 13:14
    "osim da se samoorganizujemo i sami branimo od vandala"
    UJEDINJENJE!
    Jel moze neko da pokrenu ideju od gradjana na detelinari?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna